Merry Christmas! :)


Скъпи приятели,

Желая на всички бъдещето, което ще ви разкрие Бъди вечер, да не е по определение розово, нито светло, а такова, каквото го изработим. Такова, за каквото положим усилия.

Тази година беше усилна. Година на вяра. Мнозина повярвахме, че сме в състояние. Че заедно можем. Дълбоко убеден съм, че тъкмо вярата ще ни изведе. Защто заедно наистина можем! Напук на всички насрещни енергии, ние сме тук, има ни и нищо не може да отмени този факт. Факт, чиято първа съставка е тази на съвестта, на споделеното разбиране за ценностите. Така, както е, не може да продължава повече, но така, както искаме, несъмнено тъкмо така трябва!

Христос се роди по силата на чудо. То е мислимо и осъществимо само от онези, които вярват. Ето защо – нека да вярваме! Нека повярваме, че онова, което не успяхте да сторите, ще направим ние. Мнозина не сполучиха. Ако не сме в състояние да помогнем, нека поне да не пречим.

Нека не спираме да вяраме, че някъде след поражението винаги идва победата. Онзи, който не е губил, навярно би могъл да спечели, но дали би бил в състояние да разбере и използва победата си, без да я изкористи?!

Има нещо оттатък видимия свят и това не е само жълто-лепкавото задкулисие, всесилното подземие, което контролира всичко и обезсилва всеки опит за противостоене. В крайна сметка светът е онова, което си представим и дръзнем да сторим усилие, за да осъществим.

Вярата е удивително крехка и екстремно жилава субстанция. Вярващият е силен, поддържан от своята вяра. Безсмисленият скептицизъм, деструктивното съмнение – това са оръжията срещу вярата. Насочете дулото срещу своите деца и стреляйте.

„Блажени тези, които без да видят, са повярвали!“.

Весела Коледа и честита Нова година!

Sretan Božić uspešna Nova godina!

Счастливого Рождества! С Новым годом!

Merry Christmas and Happy New Year!

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το Νέο Ετος!

Buon Natale e Felice Anno Nuovo!

Feliz Navidad y Feliz Año Nuevo!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s