„Седмица след края“ – риалити роман


„Седмица след края“ – научнофантастичен психологически трилър 

Фокусът е върху група оцелели (единствените останали хора в света), които имат за цел да открият причината за изчезването на останалите хора и да оцелеят в този пуст свят.

Целта обединява групата, макар всеки да има тайни, които не иска да споделя, както и собствени теории какво е причинило изчезването на хората.
Водещите три предположения са – магия, технологични елементи, и терористичен/криминален акт.

Между членовете на групата има недоверие, несъгласия и съперничество за водачеството, но в основната част от времето всеки от тях осъзнава, че единствено заедно ще оцелеят (тъй като не знаят дали те самите няма да изчезнат като всички останали).

Във всеки епизод се откриват отговори, придаващи повече тежест на едно от трите предположения за състоянието на света, като в първите епизоди предположенията са повече свързани с логични разсъждения/обяснения и постепенно преминават в по-странни теории (проклятие, магии, извънземни, т.н.).

Нещо се е случило. Светът е пуст. Незнайно защо и как. Оцелели са само неколцина люде, кой от кого по-различни във всяко отношение. Празни са и сградите на властта. В случая (а и не само) това е за добро.

Проведен е чудовищен експеримент, опитващ да създаде алтернативна действителност, изследвайки условностите на времепростраството. Ръководители на проекта: филиал на немски научен институт и бивш кадър на Института за паралелна обработка на информация към БАН. Намесени са хора от бившите тайни служби на ГДР и кадри от репресивния апарат на комунистическата власт в България.

Накрая всичко свършва в „Света Неделя“. Времвите нишки отново се преплитат. Датата е 16 април 1925г. Сутринта. На път е да се случи най-кръвопролитният атентат в историята на Европа до тогава.

Компютърният код все пак е разбит. Светът се завръща в цвят, образ и население.

Какъв финал сложи моя милост на тази история – кликни тук.

Advertisements

One thought on “„Седмица след края“ – риалити роман

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s